Κορονοϊός: Στα 73 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

Στα 73 πλέον ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορονοϊός: Στα 73 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

Επτά νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Τα 6 από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Κεκλεισμένων των θυρών το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, πιθανότατα και το Ολυμπιακός - Γουλβς

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.