O Δήμος Πειραιά απολυμαίνει τα σχολεία - Κεραμέως: «Δεν κλείνουν προς το παρόν τα σχολεία»

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Πειραιά.  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν προς το παρόν τα σχολεία»

O Δήμος Πειραιά απολυμαίνει τα σχολεία - Κεραμέως: «Δεν κλείνουν προς το παρόν τα σχολεία»

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, προχωρά η διεύθυνση Παιδείας και οι σχολικές επιτροπές του Δήμου.

Η απολύμανση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, έχει δρομολογηθεί η παραγγελία χιλιάδων μονόλιτρων απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, που θα διατεθούν στα σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA, απέκλεισε προς το παρόν το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «όλα τα σενάρια» είναι ανοιχτά, καθώς το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί πάντα τις συστάσεις του ΕΟΔΥ όσον αφορά στο κλείσιμο των σχολείων.

Για τα 28 σχολεία που έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους, είπε ότι το κλείσιμο διαρκεί 14 μέρες από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο εκάστοτε σχολείο.

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές που είναι σε καραντίνα σπίτι τους λόγω του κοροναϊού δεν θα πάρουν απουσίες κι απέκλεισε παράταση του σχολικού έτους.