Πιάστηκαν στα χέρια στην τουρκική βουλή, για χάρη του Ερντογάν (vids)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στην τουρκική Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), για χάρη του Ταγίπ Ερντογάν.

Πιάστηκαν στα χέρια στην τουρκική βουλή, για χάρη του Ερντογάν (vids)

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ενγκίν Ουζκότς.

Ορισμένες από τις τοποθετήσεις του για τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν θεωρήθηκαν προσβλητικές από τους βουλευτές του ΑΚΡ που συνεπλάκησαν με συναδέλφους τους από το CHP και διέκοψαν την ομιλία Ουζκότς.

Δεκάδες βουλευτές μπήκαν στην μάχη, κάποιοι σκαρφάλωσαν στα έδρανα ή έριχναν γροθιές, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν τον χαμό, σύμφωνα με βίντεο του περιστατικού.

Ο Ένγκιν Οζκότς, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο σε μια συνέντευξη Τύπου και με αναρτήσεις του στο twitter ότι δεν σεβάστηκε τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Επίσης κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι επέδειξε ανευθυνότητα στέλνοντας στρατό σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς αεροπορική κάλυψη.Ο πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε τις δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου βουλευτή.

Εισαγγελείς της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr