Λέσβος: Τουρκική ακταιωρός συνόδευε τη λέμβο μέσα στην οποία βρέθηκε νεκρό παιδί μεταναστών (vid)

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα η λέμβος που έχασε τη ζωή του παιδί μεταναστών στη Λέσβο! Δείτε το βίντεο...

Λέσβος: Τουρκική ακταιωρός συνόδευε τη λέμβο μέσα στην οποία βρέθηκε νεκρό παιδί μεταναστών (vid)

Δύο βίντεο και φωτογραφίες δημοσίευσε σήμερα (2/3) το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που δείχνουν πως συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με αλλοδαπούς στο Αν. Αιγαίο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «και τα δύο βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Λέσβος: Νεκρό παιδί σε βάρκα μεταναστών

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στα βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος».

Στο περιστατικό αυτό έχασε την ζωή του ένα ανήλικο παιδί, όταν οι μετανάστες, σύμφωνα με το Λιμενικό, ανέτρεψαν μόνοι τους την βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Δείτε το βίντεο