Έβρος: Νέος γύρος επεισοδίων με χημικά και δακρυγόνα στις Καστανιές

Η κατάσταση στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, στο σημείο συνοριακής διέλευσης, παραμένει έκρυθμη για ακόμη μια ημέρα.

Έβρος: Νέος γύρος επεισοδίων με χημικά και δακρυγόνα στις Καστανιές

Η κατάσταση στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, στο σημείο συνοριακής διέλευσης, παραμένει έκρυθμη για ακόμη μια ημέρα.

Μάλιστα σήμερα (2/3) το πρωί σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με την Τουρκική πλευρά να κάνει χρήση δακρυγόνων και χημικών!

Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για τέταρτη ημέρα.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν κατά μήκος των συνόρων να περάσουν στη χώρα μας, τη στιγμή που η Τουρκική πλευρά κάνει χρήση χημικών και δακρυγόνων!

Μάλιστα τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως ακολουθείται αυτή η τακτική από τους Τούρκους, στην προσπάθειά τους να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9877 αποτροπές εισόδου. Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τρόφιμα και χυμούς συλλέγει από καταστήματα της Αλεξανδρούπολης η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου προκειμένου να τα μεταφέρει στην παραμεθόρια περιοχή σε άτομα των δυνάμεων ασφαλείας.

«Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα από το πρωί σε όλα τα μέλη μας και μαζεύουμε πράγματα για να τα μοιράσουμε, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές διευθύνσεις, σε αστυνομικούς και τον στρατό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης.

«Έχουμε ήδη συλλέξει νερά, κρουασάν και χυμούς και με τρία βανάκια θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι να τα μοιράζουμε, με πρώτο σταθμό τους Κήπους και μετά τις Καστανιές όπου αναμένουμε να είμαστε κατά τις 2 το μεσημέρι» διευκρινίζει.

Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν το μεσημέρι στις Καστανιές Έβρου.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας