Ο αστυνομικός - πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Μυστρίδης, έγινε ήρωας για δεύτερη φορά

Ο αστυνομικός - πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Μυστρίδης, έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας καθώς ελλείψει γιατρού στη Χίο, κατάφερε να ξεγεννήσει μια γυναίκα - πρόσφυγα από τη Συρία

Ο αστυνομικός - πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Μυστρίδης, έγινε ήρωας για δεύτερη φορά

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός, πρώην ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Γ’ Εθνικής (Ελπίδα Σαπών, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Δόξα Προσκυνητών, Έβρο Σουφλίου) και της Αθήνας (ΓΣ Αργυρούπολης), αλλά και προπονητής (δούλεψε στους πάγκους της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων αλλά και του Ορφέα Ξυλαγανής), ο Γιώργος Μυστρίδης, κατάφερε και έγινε ήρωας για δεύτερη φορά στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν υπηρετούσε στη Αθήνα, ήρθε αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει μετά την διάπραξη ένοπλης ληστείας και ενώ ο ίδιος δέχθηκε τις σφαίρες τους. Από την πράξη του αυτή, βραβεύθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Τώρα ο Μυστρίδης έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για δεύτερη φορά. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται για ένα τρίμηνο στην Χίο, υπηρετώντας στο νησί εκτάκτως με απόσπαση εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος που έχει οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην ανάγκη να αυξήσει τους άνδρες της σε όλο το Βορειανατολικό Αιγαίο.

Εκεί γνώρισε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις παρά μόνο από τα …έργα, αναγκάστηκε ελλείψει γιατρού εκείνη τη στιγμή να ξεγεννήσει με επιτυχία μια γυναίκα- πρόσφυγα από τη Συρία.

«Είναι αναμφισβήτητα μια από τις δυνατές και όμορφες στιγμές της υπηρεσίας να φέρνεις με την βοήθεια των συναδέλφων σε αυτόν τον κόσμο αυτό το υγιέστατο κοριτσάκι συριακής καταγωγής. Να σε κοιτάει η σύζυγος και να σου λέει κάνε κάτι, αλλά κάτι για το οποίο εσύ δεν έχεις εκπαιδευτεί αλλά έχεις δει μόνο σε ταινία».