Χίος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο κι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ! «Μη τον χτυπάτε...» (vid)

Aπίστευτο και όμως αληθινό. Μαινόμενο πλήθος εισέβαλε σε ξενοδοχείο της Χίου και επιτέθηκε στους αστυνομικούς, πετώντας τα πράγματα τους στο δρόμο. Φωτογραφίες και video. 

Χίος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο κι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ! «Μη τον χτυπάτε...» (vid)

Έκκρυθμη η κατάσταση στην Χίο, με τα άγρια επεισόδια που σημειώνονται στο νησί, όταν νωρίς το μεσημέρι ομάδα κατοίκων “μπούκαρε” στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί και τα έκανε γυαλιά – καρφιά, πετώντας τα πράγματα των αστυνομικών στον δρόμο.

Πληροφορίες από το astraparis.gr λένε ότι το μαινόμενο πλήθος εισέβαλε στο παραθαλάσσιο resort, άρχισε να τα σπάει και να πετάνε τα πράγματα των αστυνομικών στο δρόμο.

Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος, έγινε χρήση χημικών, ενώ έχουν σημειωθεί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και τρεις τραυματισμοί αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης.

Το protothema.gr επικοινώνησε με το ξενοδοχείο, οι εκπρόσωποι του οποίου δεν θέλησαν να κάνουν οποιδήποτε σχόλιο.

Eθνοφύλακες στη Χίο πήγαν να παραδώσουν τα όπλα τους

Αντιδρώντας στις εξελίξεις του τελευταίου 48ωρου στη Χίο, με την «απόβαση» δύναμης των ΜΑΤ στο νησί, δεκάδες εθνοφύλακες επιχείρησαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην 96 ΑΔΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr , μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν, τελικά, να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ ως το Σάββατο και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.

Πηγή: To Ποντίκι