Απεργία ΜΜΜ 18 Φεβρουαρίου: Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στην Αθήνα

Δεδομένου πως την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου συμμετέχουν στην απεργία Μετρό, Ηλεκτρικός, Λεωφορεία και Τραμ, θα κυκλοφορήσουν ελεύθερα όλα τα αυτοκίνητα στην Αθήνα.

Απεργία ΜΜΜ 18 Φεβρουαρίου: Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στην Αθήνα

Κάθε φορά που γίνεται απεργία ή στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ΜΜΜ (Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ) ο κόσμος ρωτάει αν ισχύει ο δακτύλιος.

Η ΚΥΑ που προβλέπει τον λεγόμενο δακτύλιο (Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας) αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Τα μέτρα (δηλαδή ο δακτύλιος) δεν ισχύουν τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.»

Δεδομένου πως την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου συμμετέχουν στην απεργία Μετρό, Ηλεκτρικός, Λεωφορεία και Τραμ, τότε μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα όλα τα αυτοκίνητα στην Αθήνα.

Απεργία Μετρό 18 Φεβρουαρίου Ηλεκτρικός ΗΣΑΠ Λεωφορεία Τρόλει
24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 σε όλα τα ΜΜΜ ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ, Λεωφορεία Τρόλεϊ

Τα Σωματεία των εργαζομένων ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Αυτό σημαίνει ότι για όλη την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1 (δίκτυο πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου). Παραμένει άγνωστο αν θα κηρυχθεί απεργία και στα τρένα.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει οι λόγοι της απεργίας είναι ότι «όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα Τάρταρα το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».