Βουλή: Ο Βαρουφάκης κατέθεσε ηχογραφήσεις από το Eurogroup του 2015

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, κατέθεσε ένα φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, το οποίο περιέχει, όπως υποστήριξε, απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015.

Βουλή: Ο Βαρουφάκης κατέθεσε ηχογραφήσεις από το Eurogroup του 2015

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης στην Βουλή την Παρασκευή (14/2).

O Γιάννης Βαρουφάκης, από το βήμα της Βουλής και κατά την διάρκεια της δευτερολογίας κατέθεσε έναν φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, όπου όπως υποστήριξε, περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015 όταν και ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στις επίμαχες ηχογραφήσεις υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τρόικα, τότε, ήθελε να εξαθλιώσει την Ελλάδα.

Αυτό προκάλεσε μια παγωμάρα στο Κοινοβούλιο και ο Πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας παίρνοντας τον λόγο είπε: «Επιστρέφω ως απαράδεκτο τον φάκελο. Δεν θα γίνω αχθοφόρος του κ. Βαρουφάκη». Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση του φακέλου, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποχώρησε για να παραστεί όπως είπε στην κηδεία του καλύτερού του φίλου.

Πηγή: eleftherostypos.gr