Αποσύρονται τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια - Τι περιλαμβάνει ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Νέο σχέδιο για την αστυνόμευση των Εξαρχείων εκπόνησε η Ελληνική Αστυνομία, αποσύροντας από την περιοχή τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αποσύρονται τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια - Τι περιλαμβάνει ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αποσύρονται τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, και θα μείνουν μόνο δύο διμοιρίες από τις απογευματινές ώρες και έπειτα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τα ΜΑΤ αντικαθιστώνται από τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με σκούτερ και μηχανάκια, από drones και από αστυνομικούς σκύλους περιπολίας.

Αρχικά θα γίνονται τρεις πεζές περιπολίες με 12 αστυνομικούς, δύο εποχούμενες με σκούτερ και τέσσερις αστυνομικούς, δηλαδή 30 αστυνομικοί ανά βάρδια και σχεδόν 100 αστυνομικοί την ημέρα από αύριο που κάνει πρεμιέρα ο νέος αστυνομικός σχεδιασμός.

Οι «καυτοί» οδοί των Εξαρχείων που γίνονται οι περισσότερες κλοπές πεζών και διακίνηση ναρκωτικών είναι στο τετράγωνο των: Ζαΐμη, Τσαμαδού, Στουρνάρη, Βαλτετσίου, Μεθώνης, Δερβενίων και Αραχώβης.

Λόγω του βαθμού επικινδυνότητας σε έκτακτα περιστατικά, στις περιπολίες θα συνδράμουν αστυνομικοί από ΟΠΚΕ και της «Δράσης».

Αρχικά σχεδιάζεται το ωράριο να είναι 21:00-23:00 το βράδυ και αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλο το 24ωρο.

topontiki.gr