Ταϊλάνδη: Συνεχίζεται το θρίλερ ομηρίας με τον ένοπλο που σκότωσε 20 ανθρώπους! (pics, vids)

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η ομηρία 15 ανθρώπων από ένοπλο στρατιώτη, ο οποίος δολοφόνησε τουλάχιστον 20 άτομα στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης.

Ταϊλάνδη: Συνεχίζεται το θρίλερ ομηρίας με τον ένοπλο που σκότωσε 20 ανθρώπους! (pics, vids)

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η ομηρία τουλάχιστον 15 ανθρώπων από ένοπλο στρατιώτη σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, στα βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης.

Ο 32χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα σκότωσε σήμερα τουλάχιστον 20 ανθρώπους, πριν ταμπουρωθεί τον 4ο όροφο του πολυκαταστήματος Terminal 21.

Η αστυνομία προχώρησε σε μια επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου και, σύμφωνα με τον αγγλόφωνο ιστότοπο της εφημερίδας Khaosot, οι ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου του εμπορικού κέντρου και δεν βρήκαν ούτε τον ένοπλο που σκότωσε 20 ανθρώπους νωρίτερα σήμερα, ούτε τους ομήρους που κρατούσε.

Το συγκρότημα του εμπορικού κέντρου αποτελείται από πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολυώροφο γκαράζ. Νωρίτερα, αστυνομικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο, βοηθώντας εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Νωρίτερα, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τον διοικητή του και άλλους δύο ανθρώπους μέσα σε μια στρατιωτική βάση και διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο. Πυροβολούσε στην τύχη τους περαστικούς, κατευθυνόμενος προς το εμπορικό κέντρο, όπου στη συνέχεια πήρε ομήρους.

Η αστυνομία της χώρας έδωσε στην δημοσιότητα τα στοχεία και την φωτογραφία του, ζητώντας πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα και τις αναρτήσεις στα social media, ο στρατιώτης ανέβασε ένα μικρό βίντεο από την στιγμή της επίθεσής του στο Facebook. Στο μήνυμα ανέφερε ότι «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους» και μια φωτογραφία, πιθανότατα του δικού του χεριού να κρατά ένα όπλο. Κάποια στιγμή, αφού είχε ξεκινήσει να πυροβολεί, ανήρτησε το μήνυμα «Να τα παρατήσω;» και στη συνέχεια ο λογαριασμός του έκλεισε.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε. Φαίνεται ότι τρελάθηκε», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αναφερόμενος στον δράστη.

Πηγή: kathimerini.gr