Ο Στ. Καλαφάτης δηλώνει φίλος του ΠΑΟΚ και τονίζει: «Τα πρωταθλήματα να κρίνονται στα γήπεδα»

Ο γ.γ. της Κ.Ο. της ΝΔ και φίλος του ΠΑΟΚ, Σταύρος Καλαφάτης «δικαιολογεί» την τροπολογία - έκτρωμα

Ο Στ. Καλαφάτης δηλώνει φίλος του ΠΑΟΚ και τονίζει: «Τα πρωταθλήματα να κρίνονται στα γήπεδα»

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή δείχνουν την απόφαση και την αποφασιστικότητά του να μπει οριστικό τέλος στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γ.γ. της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και ένας εκ των βουλευτών, στων οποίων τα γραφεία επιτέθηκαν μεσοβδόμαδα οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Καλαφάτης δηλώνει ακόμη ότι ως φίλος του ΠΑΟΚ επέλεξε ουσιαστική δουλειά χωρίς δημόσιες δηλώσεις και ξεκαθαρίζει ότι «τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα». Συμπληρώνει ακόμη ότι «ποινές σε ομάδες μπορεί να επιβάλλονται από απόλυτη τεκμηρίωση και να διέπονται από την αρχή της αναλογικότητας. Σε αυτή την αρχή ανταποκρίνεται και η τροπολογία που ψηφίσαμε».

Αναλυτικά, για το θέμα του ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Καλαφάτης είπε:

ΕΡ. Κύριε Καλαφάτη να ξεκινήσουμε με το θέμα του ποδοσφαίρου που απασχόλησε την κοινή γνώμη την εβδομάδα που πέρασε και με δεδομένο ότι η εκλογική σας περιφέρεια είναι η Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα, λοιπόν, να σχολιάσετε την απόφαση του πρωθυπουργού για νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην επιβάλλονται τόσο εξοντωτικές ποινές από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπως η πρόσφατη για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Απ: Ήμουν, είμαι και θα είμαι φίλος του ΠΑΟΚ. Ενός ιστορικού σωματείου που δικαιούται -όπως και όλες οι ομάδες- σεβασμού και δίκαιης αντιμετώπισης. Με αυτό το γνώμονα -της δίκαιης αντιμετώπισης, αλλά και της κοινωνικής ηρεμίας- κινήθηκα όλες αυτές τις μέρες. Επέλεξα ουσιαστική δουλειά χωρίς δημόσιες δηλώσεις, παρά δημόσιες δηλώσεις χωρίς ουσιαστική δουλειά. Πιστεύω ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα. Ποινές σε ομάδες μπορεί να επιβάλλονται μόνο μετά από απόλυτη τεκμηρίωση και να διέπονται από την αρχή της αναλογικότητας. Σε αυτή την αρχή ανταποκρίνεται και η τροπολογία που ψηφίσαμε. Ήταν, ταυτόχρονα, μια πολιτική πρωτοβουλία με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης και την προστασία της κοινωνικής συνοχής, που είναι τόσο αναγκαία στις μέρες που διανύουμε. ​

ΕΡ. Συμφωνείτε, λοιπόν, με την απόφαση για μνημόνιο στον χώρο του ποδοσφαίρου; Πιστεύετε ότι θα συμβάλει στην εξυγίανση του χώρου;

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή δείχνουν την απόφαση και την αποφασιστικότητά του να μπει οριστικό τέλος στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι. Τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι παράγοντες του χώρου.