Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό στο ΟΑΚΑ στη διάρκεια του ΑΕΚ - Ολυμπιακός - Δύο Έλληνες και ένας ανήλικος αλλοδαπός

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Δύο Έλληνες και ένας ανήλικος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με μολότοφ σε βάρος περιπολικού, στο ΟΑΚΑ, συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι τρείς συλληφθέντες -οι οποίοι «κατά την εξέτασή τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους»- συμμετείχαν στην ομάδα περίπου 30 ατόμων που επιτέθηκε με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε, γύρω στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής (30 Ιανουαρίου) τη στιγμή που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης.

'Εχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full-face και κράνη μηχανής, οι δράστες της επίθεσης εκσφενδόνισαν μολότοφ, φωτοβολίδες χειρός, πέτρες και άλλα αντικειμένα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς τις θύρες του γηπέδου.

Από την επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς το περιπολικό, ενώ σημειώθηκαν ζημιές και σε τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανάλαβε η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, από το σημείο της επίθεσης κατασχέθηκαν, ως πειστήρια, ένα ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες χειρός και υπολείμματα μολότοφ, με δύο στόμια γυάλινων μπουκαλιών στο ένα εκ των οποίων είχε προσαρμοστεί πανί εμποτισμένο με καύσιμη ύλη.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν τρία άτομα. Δύο Έλληνες και ένας ανήλικος αλλοδαπός.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του ανήλικου: δύο πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, 6 κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα τύπου full face.