Πότε θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της Πλατείας Ομονοίας

Τι ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης.

Πότε θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της Πλατείας Ομονοίας

Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή και θα δοθεί σε χρήση η πλατεία.

Όπως αναφέρει το Reader, ένα μεγάλο σιντριβάνι με διάμετρο 30 μέτρων, με 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς πρόκειται να κοσμεί την πλατεία Ομονοίας.

Στόχος φαίνεται πως είναι η ιστορική πλατεία να θυμίζει κάτι από… παλιά Αθήνα, καθώς την Ομόνοια κοσμούσε ένα σιντριβάνι και πριν από 60 χρόνια.

Το πρώτο σιντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας το 1960, ενώ αργότερα, το 1990, προστέθηκε και ο «Δρομέας», το γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος από σίδερο και γυαλί.

Το γλυπτό αυτό, ωστόσο, μεταφέρθηκε αργότερα απέναντι από το Χίλτον, ενώ η Ομόνοια σταμάτησε λίγο πριν την Ολυμπιάδα του 2004 να είναι κυκλικός κόμβος με τη δημιουργία της σύνδεσης Πανεπιστημίου-Αγίου Κωνσταντίνου.

Το σιντριβάνι τότε απομακρύνθηκε από την πλατεία, η οποία δεν άρεσε στους Αθηναίους λόγω του έντονου στοιχείου του τσιμέντου.

Σήμερα η δημοτική αρχή επαναφέρει το σιντριβάνι, ενώ παράλληλα εστιάζει στο να αυξήσει το πράσινο στην ιστορική πλατεία.

Πηγή:topontiki.gr