Ηλεκτρονικό εισιτήριο ΟΑΣΑ: Δυνατότητα online φόρτισης και των απρόσωπων καρτών

Νέες υπηρεσίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο ΟΑΣΑ: Δυνατότητα online φόρτισης και των απρόσωπων καρτών

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, προστίθενται μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα δίνουν πλέον ρέστα και σε χαρτονομίσματα (μέχρι πρότινος έδιναν ρέστα μόνο σε κέρματα).

Ο ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) που δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), αυτόματα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση καρτών.

Ορισμένα από τα ΑΜΕΚ θα τοποθετηθούν -εκτός από σταθμούς του μετρό- και σε σταθμούς του Τραμ.

Η αύξηση του αριθμού των Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών θα περιορίσει το χρόνο εξυπηρέτησης των επιβατών, επομένως και την αναμονή κατά τη διαδικασία έκδοσης ή φόρτισης εισιτηρίων.

Επίσης, αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Φόρτιση και online για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στις νέες υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, περιλαμβάνεται και η δυνατότητα on line φόρτισης και των απρόσωπων καρτών, τόσο μέσω υπολογιστή, όσο και μέσω κινητού. (Μέχρι τώρα, η υπηρεσία αυτή αφορούσε μόνο τις προσωποποιημένες κάρτες)

Πλέον, και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών θα μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά με τεχνολογία NFC, αποφεύγοντας τυχόν αναμονές σε εκδοτήρια ή ΑΜΕΚ.

Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών.

Τέλος, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.), καθώς οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται και από τα Αυτόματα Μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά (ΤΕΚ), ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.