Βάρη: Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας - «Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι μπροστά στα παιδιά τους»

Ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι» τα θύματα - Εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ένα δολοφονηθέντα

Βάρη: Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας - «Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι μπροστά στα παιδιά τους»

Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες για την διπλή εκτέλεση στην ταβέρνα "Βοσκοπούλα", στη Βάρη το απόγευμα της Κυριακής. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το άγριο φονικό με δράστες τέσσερις ενόπλους και θύματα δύο άνδρες, έναν Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο.

"Μπήκαν μέσα και πυροβολήσαν δύο άτομα. Ήρθε και τους πήρε το ασθενοφόρο. Τους πυροβολήσαν στο κεφάλι. Τέσσερα άτομα μπήκανε. Τρώγανε με τα παιδιά, την οικογένειά τους και τους πυροβολήσανε" ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Open.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στην ταβέρνα και κατευθύνθηκαν στο τραπέζι όπου έτρωγαν τα δύο θύματα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Ήταν συνολικά επτά άτομα.

Άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο άνδρες ενώ η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων πυροβολήθηκε στα πόδια. Στο κατάστημα επικράτησαν σκηνές πανικού, ενώ οι δράστες έτρεξαν έξω και τράπηκαν σε φυγή. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο αντρών και παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες στη γυναίκα από το Μαυροβούνιο.

Οι έρευνες των αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη, με το περιστατικό να παραπέμπει σε μαφιόζικο χτύπημα και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, newsbomb.gr, τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.