Καταδικάζει η Ε.Ι.Η.Ε.Α. την επίθεση Ρουβίκωνα σε «Δημοκρατία» και «Espresso»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Ι.Η.Ε.Α. με την οποία καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Espresso».

Καταδικάζει η Ε.Ι.Η.Ε.Α. την επίθεση Ρουβίκωνα σε «Δημοκρατία» και «Espresso»

Με αφορμή την επίθεση που έγινε από τον Ρουβίκωνα στα γραφεία των εφημερίδων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ESPRESSO» ΚΑΙ «ΕΣΤΙΑ» η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση. Μέσω αυτής καταδικάζει το περιστατικό και επισημαίνει πως το περιστατικό είναι προς διερεύνηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» (vid)

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. εκφράζει την ανησυχία της για το δεύτερο στη σειρά περιστατικό επίθεσης και βανδαλισμού από ομάδες «αγνώστων» στα γραφεία των εφημερίδων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO και ΕΣΤΙΑ σε διάστημα μόλις ενός μηνός. Οι ενέργειες αυτές, που στρέφονται συνολικά κατά του Τύπου, πρέπει να καταδικάζονται άμεσα και δημόσια από όλους. Πολλώ μάλλον όταν επαναλαμβάνονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η Ενωση συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και στις εκδοτικές επιχειρήσεις των εφημερίδων, υπογραμμίζοντας ότι κανένας φορέας ενημέρωσης και διάδοσης γνώμης δεν φιμώνεται από εκδηλώσεις τρομοκράτησης και από απειλές.

Είναι προς διερεύνηση η καταγγελία των εφημερίδων ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί για την ανάγκη λήψης μέτρων φύλαξης αμέσως μετά την πρώτη επίθεση. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να αποδείξουν ότι εννοούν τη διαβεβαίωσή τους ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας των χώρων σύνταξης και έκδοσης των εφημερίδων».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας