Πότε θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά συντάξεων

Αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εργασίας θα καταβληθούν οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις και στα αναδρομικά των δικαιούχων

Πότε θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά συντάξεων

Με ανυπομονησία περιμένουν οι δικαιούχοι την καταβολή των αυξήσεων που αφορούν στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων με πάνω από 33 έτη ασφάλισης και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ.


Η επεξεργασία των συντάξεων αυτών από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ολοκληρώνεται και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού νομοσχεδίου.


Η καταβολή των αυξήσεων που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο καθώς και των αναδρομικών του πενταμήνου μεταξύ Οκτωβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020 θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του.


Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφισθεί το αργότερο έως τα μέσα ή προς τα τέλη του επόμενου μήνα (Φεβρουαρίου 2020), η καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών θα γίνει με τις συντάξεις του Μαρτίου 2020, δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 (για τις κύριες συντάξεις) και στις αρχές Μαρτίου 2020 (για τις επικουρικές συντάξεις).

Δικαιούχοι τους θα είναι παλαιοί, νέοι και μελλοντικοί δικαιούχοι κύριων συντάξεων με πάνω από τα 33 έτη ασφάλισης (σύμφωνα με το βασικό σενάριο).

Βασικοί κερδισμένοι από τις επικείμενες αυξήσεις στις κύριες συντάξεις θα είναι οι νέοι και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις, ενώ για τους

περισσότερους παλαιούς συνταξιούχους η αύξηση θα είναι μόνο λογιστική
Όσον αφορά, τις επερχόμενες αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις, αυτές θα είναι πραγματικές, για όλους τους δικαιούχους