Κουκάκι: Έφτασαν στις 13 οι συλλήψεις, 6 οι τραυματίες! (vids)

Σε συνολικά 13 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων εκκένωσης των δύο κατειλημμένων κτιρίων στο Κουκάκι.

Κουκάκι: Έφτασαν στις 13 οι συλλήψεις, 6 οι τραυματίες! (vids)

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατάφεραν να «σπάσουν» την κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου, προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες).

Προηγήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και στην οδό Ματρόζου, όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα - δύο γυναίκες και τρεις άνδρες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας ανήλικος. Μάλιστα, κατά την προσπάθεια των ΕΚΑΜ να εισέλθουν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων, τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους καταληψίες.

Η ένταση στη γειτονιά της Αθήνας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ομάδες κουκουλοφόρων ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αλληλέγγυοι, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές αρχές μάλιστα, προχώρησαν σε χρήση χημικών, αλλά και στην προσαγωγή εννέα ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, είχε ξεσπάσει πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τις καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

naftemporiki.gr