Κουκάκι: Τσιμεντόλιθοι, μπογιές και πέντε συλλήψεις!

Στο εσωτερικό του κτιρίου εντοπίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Κουκάκι: Τσιμεντόλιθοι, μπογιές και πέντε συλλήψεις!

Με τη σύλληψη πέντε ατόμων - δύο γυναικών και τριών ανδρών - ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του κατειλημμένου κτιρίου στην οδό Ματρόζου 45, στο Κουκάκι. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφεραν να ανοίξουν με τροχό την πόρτα του οικήματος, το οποίο το μεσημέρι του Σαββάτου ανακαταλήφθηκε από ομάδα αντεξουσιαστών.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εντοπίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αντεξουσιαστές πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να τους αποτρέψουν να εισέλθουν.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην οδό Ματρόζου, οι αστυνομικές αρχές θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη επιχείρηση και στο κτίριο στην οδό Παναιτωλίου 21. Νωρίτερα, μάλιστα, υπήρξαν επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και αλληλέγγυων, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χρήση χημικών εκ μέρους των ανδρών της ΕΛΑΣ, καθώς και για την προσαγωγή εννέα ατόμων. Υπενθυμίζεται ότι η ανακατάληψη των δύο κτιρίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από ομάδες αντεξουσιαστών, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης, υπήρξαν καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

naftemporiki.gr