Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν την μορφή εφαρμογής στο κινητό

Την μορφή και το περιεχόμενο των νέων ταυτοτήτων αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν την μορφή εφαρμογής στο κινητό

Σε εφαρμογή στο κινητό μας η νέα αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα είναι σαν πιστωτική κάρτα με ενιαίο αριθμό.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη μορφή και το περιεχόμενό των νέων ταυτοτήτων, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και θα περιλαμβάνει και έναν αριθμό, ο οποίος είναι ο ενιαίος αριθμός που πλέον θα χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και εκεί. Άρα θα μπορείς να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου».

Όσον αφορά το κόστος των νέων ταυτοτήτων, τόνισε ότι «έχουμε κρατήσει το ίδιο κόστος και προσθέσαμε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό. Πρώτον, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να πάμε σε καλύτερες λύσεις σχετικά με τη φωτογραφία, δηλαδή έγχρωμη και υψηλής ασφάλειας. Δεύτερον, προσθέσαμε ψηφιακή υποδομή, δηλαδή να μπορώ να έχω πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες από το σπίτι μου. Αυτό όλο έγινε με ακριβώς το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε ούτε ένα σεντ παραπάνω».