Ο Δήμος Αθηναίων περισυλλέγει τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα

Σύφμωνα με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη στόχος είναι να ελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμος Αθηναίων περισυλλέγει τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα

Την περισυλλογή 800 και πλέον δικύκλων που είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια της Αθήνας, ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων.

Στόχος του δήμου είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον πεντακόσια.

Τα δίκυκλα αυτά αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, ενώ με την απομάκρυνσή τους, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας για όλους και κυρίως για ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο.

«Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια να ελευθερώσουμε θέσεις στάθμευσης, τα πεζοδρόμια μας αλλά και να απομακρύνουμε εστίες μόλυνσης από τις γειτονιές μας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, για τον σεβασμό στην καθημερινότητα των Αθηναίων» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμος προχωρά στον εντοπισμό και άλλων με στόχο την απομάκρυνση και αυτών. Γι' αυτό καλεί τους δημότες να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω Διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, για να υποδεικνύουν σημεία όπου έχουν εγκαταλειφθεί δίκυκλα.

Πηγή: Kathimerini