Στην Ριτσώνα θα αποτεφρωθεί η σορός του Θάνου Μικρούτσικου

Στο κρεματόριο της Ριτσώνας θα αποτεφρωθεί σήμερα (31/12) η σορός του Θάνου Μικρούτσικου.

Στην Ριτσώνα θα αποτεφρωθεί η σορός του Θάνου Μικρούτσικου

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Δευτέρα (30/12) στην πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου(28/12) σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί - μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι – βρέθηκαν στο Α' νεκροταφείο και είπαν το ύστατο χαίρε στον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα τελευταία 40 χρόνια την ελληνική μουσική σκηνή.

Η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα μεταφερθεί την Τρίτη (31/12) για αποτέφρωση στη Ριτσώνα, στο νέο αποτεφρωτήριο.

Στο Α' νεκροταφείο βρέθηκαν πολλοί για το "αντίο", ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Λιάνα Κανέλλη, η Λίλα Καφαντάρη, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιάννης Κούτρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Σταματης Κραουνάκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χρύσα Ρώπα και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη τελέσθηκε δημοσία δαπάνη, όπως αποφασίστηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πηγή:kathimerini.gr