Κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας! (vid)

Διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, λόγω χιονόπτωσης.

Κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας! (vid)

Tο ισχυρό χτύπημα της «Ζηνοβίας» στην Αττική και η έντονη χιονόπτωση προκάλεσαν το κλείσιμο της εθνικής οδού! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα. Έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας λόγω του χιονιά, καθώς η χιονόπτωση είναι συνεχής από το Μαρτίνο μέχρι και την Υλίκη, όπως μεταδίδει το Εθνος.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ακινητοποιημένα λεωφορεία και φορτηγά στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Υλίκης. Τα μεγάλα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία στη δεξιά λωρίδα, έτσι ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ στην αριστερή.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων και τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ή πηγαίνουν σημειωτόν, εδώ και μια ώρα περίπου. Συγκεκριμένα,ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων έχουν δημιουργηθεί επί της Νέας Οδού καθώς αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, που βρίσκονται στην περιοχή, ακινητοποιούνται σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας μη μπορώντας να συνεχίσουν καθώς δεν έχουν τοποθετήσει αλυσίδες.

Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί προσπαθούν να τοποθετήσουν τις αλυσίδες επί τόπου στο σημείο με την κυκλοφορία να μπλοκάρεται. Πολλοί οδηγοί δεν ξέρουν να τοποθετήσουν της αλυσίδες με αποτέλεσμα η κατάσταση να δυσκολεύει περισσότερο. Η Τροχαία προχώρα κατά διαστήματα σε τεχνητές ανασχέσεις της Κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Νέας Οδού που καθαρίζουν το δρόμο ενώ δεν επιτρέπει στους οδηγούς να προχωρήσουν χωρίς αλυσίδες.

Επίσης απαγορεύτηκε η κίνηση μετά τα διόδια των Αφιδνών όλων των λεωφορείων προς Λαμία- Θεσσαλονίκη εκτός από εκείνα που κατευθύνονται στη Χαλκίδα. Διακόπηκε, νωρίτερα, λόγω της κακοκαιρίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας.

Υπογραμμίζεται πως μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται αυτή την ώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας μετά τα διόδια της Θήβας προς Λαμία λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης σε Θήβα, Υλίκη και Μαρτίνο. Τα σημαντικότερα προβλήματα στην κίνηση παρουσιάζονται αύτη την ώρα στην περιοχή της Μαλακάσας.

Πάνω από 20 λεωφορεία νωρίτερα ακινητοποιήθηκαν στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Από αυτά, 5 λεωφορεία βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα 15 στην περιοχή της Λαμίας. Πρόκειται για λεωφορεία που βρέθηκαν στην εθνική οδό πριν δοθεί εντολή με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Από το πρωί τα λεωφορεία ήταν πολύ περισσότερα όμως στο μεσοδιάστημα οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κατευθύνουν -με συνοδεία εκχιονιστικών- προς την Αθήνα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτά σε περιόδους όπου υπήρχε η ύφεση της χιονόπτωσης.

topontiki.gr