Μεθυσμένος οδηγούσε χωρίς λάστιχο! (pic)

Τιμόνι κι αλκοόλ σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να συνδυάζονται, καθώς το αποτέλεσμα του... μίγματος μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Μεθυσμένος οδηγούσε χωρίς λάστιχο! (pic)

Ευτυχώς όμως, για έναν Βρετανό οδηγό οι επιπτώσεις του να είναι τύφλα στο μεθύσι περιορίστηκαν μόνο σε υλικές ζημιές στο Peugeot 206 CC, μιας και οδηγούσε χωρίς ελαστικό για ώρα!

Η φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Yorkshire, στην σελίδα που διατηρεί στο Twitter με λεζάντα: «Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ότι ποτό κι οδήγηση βλάπτουν, δείτε ένα παράδειγμα για το τι άσχημο μπορεί να γίνει»! Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, ούτε ο μεθυσμένος οδηγός ο οποίος οδηγούσε για αρκετή ώρα χωρίς ελαστικό στην ζάντα του Peugeot.

Βέβαια πέρα από την οδήγηση χωρίς ελαστικό, ο ανεκδιήγητος οδηγός έκανε σωρεία παραβάσεων όπως: είχε ληγμένο δίπλωμα, ήταν ανασφάλιστος, συγκρούστηκε κι εγκατέλειψε άλλο όχημα, είχε δικαστήριο σε εκκρεμότητα όπου δεν εμφανίστηκε ποτέ και βέβαια οδηγούσε με απαγορευτικό ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του!

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. στη Μεγάλη Βρετανία, οι οδηγοί που συλλαμβάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ έχουν ποινή φυλάκισης 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο, ενώ τους αφαιρείται το δίπλωμα για ένα έτος. Η οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι από τις κυριότερες αιτίες θανατηφόρων ατυχημάτων. Με τις γιορτινές μέρες που διανύουμε και όλοι θέλουμε να ξεσκάσουμε θυμηθείτε το εξής: αν οδηγείτε μην πιείτε! Κι αν πιείτε επιλέξτε ένα ταξί για να φτάσετε με ασφάλεια σπίτι σας!

Autogreeknews.gr