Μώραλης: «Θα αναβαθμιστεί το ΣΕΦ - Θα αποδοθούν στρέμματα στον Εθνικό»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στην πόλη. Τα δεδομένα με το ΣΕΦ αλλά και τα στρέμματα που θα πάρει ο Εθνικός.

Μώραλης: «Θα αναβαθμιστεί το ΣΕΦ - Θα αποδοθούν στρέμματα στον Εθνικό»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM».

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως, κάθε χρονιά που περνάει ο Πειραιάς θα είναι μια καλύτερη πόλη σε όλα τα επίπεδα, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ δρομολογούνται νέα έργα το 2020. «Υπάρχει μια κινητικότητα στον Πειραιά, η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και της ανάπτυξης. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε ένα αναπτυξιακό πλάνο και δουλεύοντας σκληρά θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας και τους κατοίκους», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μώραλης ανέφερε, πως υπάρχει εξαιρετική σύμπνοια και συνεργασία, χωρίς οξύνσεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις και χωρίς οι συζητήσεις να ξεφεύγουν από τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τον Πειραιά.

«Προφανώς υπάρχουν θεμιτές διαφορετικές αντιλήψεις. Ωστόσο είναι σημαντικό ότι έχουμε αποφύγει τις ακρότητες, συζητάμε πολιτισμένα, οι συνεδριάσεις γίνονται σε πολύ καλό επίπεδο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για το καλό της πόλη μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά, προσθέτοντας πως και την προηγούμενη θητεία υπήρξε παραγωγική αντιπολίτευση.

Για το θέμα στέγασης του ποδοσφαιρικού Εθνικού

Σχετικά με το πρόβλημα στέγασης του ποδοσφαιρικού Εθνικού ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως βαίνει προς επίλυση το 2020, λέγοντας πως εφόσον ο Δήμος δικαιωθεί δικαστικά στα τέλη Ιανουαρίου, όσον αφόρα τις διεκδικήσεις ορισμένων τρίτων καταπατητών στην περιοχή του Σχιστού, θα αποδοθούν 30-35 στρέμματα στον Εθνικό στο Σχιστό, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως οι Εθνικός με ομοψυχία θα κτίσει το δικό του όνειρο για μια «εθνική πολιτεία». Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική προοπτική, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα στέγασης για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού. Το 2020 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Εθνικό και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό».

Αναφερόμενος στα πειραϊκά αθλητικά σωματεία, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε, πως έχουν εξαιρετικά σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις, προσθέτοντας πως η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση με ανακατασκευές στις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, καθώς και με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. «Ο Πειραιάς είναι μια αθλητική πόλη με εντυπωσιακές διακρίσεις από τα σωματεία και από τους αθλητές μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Έως την άνοιξη η ολοκλήρωση του σκοπευτηρίου

Μάλιστα ο κ. Μώραλης ανέφερε πως το σκοπευτήριο θα έχει ολοκληρωθεί έως την άνοιξη, προσθέτοντας πως θα κατασκευαστεί και το κολυμβητήριο, ενώ θα γίνουν και 2 νέα κλειστά γήπεδα, σημειώνοντας:

«Θα επιμείνουμε στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και με την Περιφέρεια, που είναι αρωγός και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια, θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας πως το μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων είναι η γη, η εξεύρεση ελεύθερων οικοπέδων.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως το πρώτο τρίμηνο του 2020, θα ανακοινωθούν νέοι χώροι αθλητισμού στην πόλη μας.

Η αξιοποίηση του ΣΕΦ

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του ΣΕΦ, ο κ. Μώραλης τόνισε, πως υπάρχει επικοινωνία με τη διοίκηση, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΣΕΦ θα αναβαθμιστεί, ωστόσο ο Δήμος Πειραιά πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Για την αξιοποίηση του ΣΕΦ ο Δήμος Πειραιά πρέπει να έχει λόγο και αυτό το διεκδικούμε».