Πειραιάς: Ζευγάρι κατείχε παράνομα αρχαιότητες

Αρχαία κινητά μνημεία βρέθηκαν στην κατοχή 61χρονου γιατρού και της 42χρονου συζύγου του, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πειραιάς: Ζευγάρι κατείχε παράνομα αρχαιότητες

Δύο αρχαία κινητά μνημεία βρέθηκαν στην κατοχή 61χρονου γιατρού και της 42χρονου συζύγου του, που συνελήφθησαν σε Κορυδαλλό και Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες, που εντοπίστηκαν στο σπίτι τους και σε επαγγελματικό χώρο, επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς πρόκειται για α) πήλινο, οξυπύθμενο εμπορικό αμφορέα, προέλευσης από τη Σάμο ή τη Θάσο, Κλασικής εποχής, αντικείμενο προερχόμενο από ναυάγιο και β) νεολιθικό πήλινο εδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής που αναπαριστά τη Θεά της Γονιμότητας (4.000 π.Χ.).

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι-συσκευή εκτόξευσης κροτίδων και φωτοβολίδων.

Τα κατασχεθέντα αυτά αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη στην Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.