Facebook: «Έχασε» τα προσωπικά δεδομένα 267 εκατομμυρίων χρηστών!

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για το Facebook, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια περνά από τη μία κρίση στην άλλη και η αξιοπιστία του καταβαραθρώνεται μέρα με τη μέρα.

Facebook: «Έχασε» τα προσωπικά δεδομένα 267 εκατομμυρίων χρηστών!

Σαν να μην έφθανε το μέγα σκάνδαλο της Cambridge Analytica το Facebook πλήττεται διαρκώς από φαινόμενα κακής φύλαξης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Τελευταίo κρούσμα, σύμφωνα με το σάιτ BeInCrypto, η απώλεια των προσωπικών δεδομένων 267 εκατομμυρίων χρηστών, όπως αποκάλυψε Ουκρανός ειδικός κυβερνοασφάλειας. Ο συγκεκριμένος ερευνητής ανακάλυψε στο διαδίκτυο φάκελο με τα δεδομένα αυτά, που περιείχε ονόματα, αριθμούς και κωδικούς πρόσβασης χρηστών κυρίως από τις ΗΠΑ.

Αν και ο φάκελος είχε διάρκεια ζωής μόλις δέκα ημερών, το διάστημα ήταν αρκετό για οιονδήποτε αποκτούσε πρόσβαση να υποκλέψει τα στοιχεία αυτά. Κατά τα φαινόμενα, τα δεδομένα είχαν υποκλαπεί από χάκερς που αξιοποίησαν αδυναμίες ασφάλειας στο Facebook και «ρούφηξαν» ό,τι μπορούσαν.

Το νέο φαινόμενο πλημμελούς ασφαλείας στο Facebook θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της υπηρεσίας να διασφαλίσει το κρυπτονόμισμά της το Libra. Αναλυτές θεωρούν ότι ο κίνδυνος παραβίασης των συναλλαγών με Libra κάθε άλλο παρά ανύπαρκτος είναι, όταν τα ζητήματα ασφαλείας του Facebook είναι τόσο πολλά και συχνά.

topontiki.gr