Siemens: Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ποινή φυλάκισης 15 χρόνων στον Χριστοφοράκο

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας και Πρόδρομος Μαυρίδης, στην υπόθεση της Siemens.

Siemens: Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ποινή φυλάκισης 15 χρόνων στον Χριστοφοράκο

Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens με την απόφαση του Δικαστηρίου να ρίχνει την αυλαία στην πολύκροτη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από τρία και πλέον χρόνια. Ήδη έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της δικαιοσύνης.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε καθείρξεις 15 χρόνων τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί, ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στον Χρίστο Καραβέλα που έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Πρόδρομο Μαυρίδη. Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε Γερμανούς υπηκόους άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού. Σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν ποινές από 15 ως 12 χρόνια (Γιώργος Σκαρπέλης, Νικόλαςο Νίντος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημ. Γυφτόπουλος, Δημ.Κουβάτσος, Παν.Νικάκης).

Τέλος οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια ενώ από τραπεζικούς ο Φάνης Λυγινός καταδικάστηκε σε 12, ο Ζαν Κλόντ Οσβαλντ σε 14 και η Μάρθα Καραβέλα σε 13 χρόνια.