Σε επιφυλακή η περιφέρεια Αττικής για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της αναμενόμενης σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως να πλήξουν την Αττική με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου.

Σε επιφυλακή η περιφέρεια Αττικής για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ειδικότερα δόθηκε εντολή έκτακτης σύγκλησης των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών και επισημάνθηκε προς όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, να βρίσκονται σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες τους καθώς και οι Εθελοντικές τους Οργανώσεις.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, ιδιαίτερη εντολή δόθηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες να θέσουν σε επιφυλακή το μηχανισμό που αφορά στον έλεγχο και καθαρισμό ρεμάτων και υδροφρεατίων. Επίσης απεστάλη σχετική ενημέρωση προς την ΓΑΔΑ και την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής για τον καλύτερο συντονισμό.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Κόκκαλης πραγματοποιεί από το πρωί σήμερα Σάββατο αυτοψίες σε διάφορα σημεία υδατορεμάτων της Αττικής, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα ώστε να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την άμεση λήψη μέτρων.

Περαιτέρω ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής όπως προβούν σε προληπτικό έλεγχο και καθαρισμό (όπου απαιτείται) αντιπλημμυρικών υποδομών αρμοδιότητας της Περιφέρειας (υδατορέματα, φρεάτια ομβρίων).

Για τον ίδιο λόγο καλούνται και οι Δήμοι να προβούν σε απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και φερτών υλικών που βρίσκονται περιμετρικά κάδων απορριμμάτων καθώς και να ελέγξουν τα φρεάτια υδροσυλλογής για τυχόν εμφράξεις.

Λόγω της ενδεχόμενης εκδήλωσης κατά τόπους επικίνδυνων καιρικών φαινομένων γίνεται έκκληση προς όλους τους πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια εκδήλωσής τους και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

topontiki.gr