«Ελ. Βενιζέλος»: «Χειροπέδες» σε δύο μέλη σπείρας που έκλεβε επιβάτες

Έκλεβαν αντικείμενα από επιβάτες/ταξιδιώτες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Ελ. Βενιζέλος»: «Χειροπέδες» σε δύο μέλη σπείρας που έκλεβε επιβάτες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας που διέπρατταν κλοπές από επιβάτες στους χώρους του αεροδρομίου. Ταυτόχρονα, ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι δράστες αναζητούνταν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο διέπρατταν κλοπές τσαντών από επιβάτες-ταξιδιώτες που βρίσκονταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον χώρο των αναχωρήσεων.

Στην κατοχή τους καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά σε νομίσματα διαφόρων κρατών, δύο σπρέι πιπεριού, πλαστά έγγραφα, κατσαβίδι, πέντε ζευγάρια γυαλιά, τρία πορτοφόλια, δύο τσάντες και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες του αεροδρομίου και μία περίπτωση κλοπής όπλου αστυνομικού, το οποίο έπειτα από έρευνα βρέθηκε στην κατοχή 48χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες του Σαββάτου στην Αθήνα, για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για κλοπή κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, τα δύο μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

naftemporiki.gr