Meteo: Έρχεται κακοκαιρία express - Σε ποιες περιοχές θα είναι δύσκολη η νύχτα (Χάρτες)

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 17/11, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Meteo: Έρχεται κακοκαιρία express - Σε ποιες περιοχές θα είναι δύσκολη η νύχτα (Χάρτες)

Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι σύντομη και από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18/11, αρχικά στα δυτικά και έως το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζονται τα αθροιστικά ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 18/11, όπου αναμένεται παύση των φαινομένων.


Χάρτης 1.Τα αθροιστικά ύψη βροχής από την Κυριακή 17/11 έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 18/11/2019, όπως εκτιμάται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού BOLAM, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Με κύκλο περικλείονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 18/11, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, με σημαντικά ύψη βροχής να αναμένονται στο Ιόνιο και την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπως διακρίνεται στους 3-ωρους χάρτες βροχής (Χάρτης 2).

Χάρτης 2. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για (αριστερά) τις πρώτες πρωινές ώρες και (δεξιά) πρωινές ώρες της Δευτέρας 18/11/2019, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού BOLAM, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: meteo.gr