Σε κατάσταση καταστροφής από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμύρα στην ιστορία της η Βενετία

Βυθίστηκαν στο νερό από την πλημμυρίδα πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της Βενετίας.

Σε κατάσταση καταστροφής από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμύρα στην ιστορία της η Βενετία

Από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμύρα της ιστορίας της επλήγη την Τρίτη(12/11) η Βενετία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η βασιλική του Αγίου Μάρκου για έκτη φορά σε 1200 χρόνια και να βυθιστούν πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της.

Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο ανακοίνωσε πως θα κηρύξει την πόλη σε κατάσταση καταστροφής και προειδοποίησε πως έρχονται και άλλα σοβαρά πλήγματα για την περιοχή.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες στις 22:50 η πλημμυρίδα έφτασε τα 187 εκατοστά, εφτά λιγότερα από εκείνα που είχαν καταγραφεί το 1966. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου βυθίστηκε κάτω από το νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές εντός του ναού της βασιλικής του Αγίου Μάρκου
Ο ναός έχει πλημμυρίσει σοβαρά τέσσερις φορές την τελευταία εικοσαετία, πιο πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Μπρουνιάρο έγραψε στο Twitter:

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει. Το κόστος θα είναι υψηλό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».

Ένα από τα αποτελέσματα της πλημμύρας αποτελεί και το γεγονός ότι γονδόλες και θαλάσσια ταξί βγήκαν κυριολεκτικά στην στεριά.

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει και άλλες πόλεις της Ιταλίας, όπως η Σικελία, η Καλαβρία και η Βασιλικάτα. Ανεμοστρόβιλος έπληξε το βράδυ της Δευτέρας(11/11) την Ματέρα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: