Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι δεν τηρούν τη συμφωνία για τη Συρία

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι δεν τηρούν τη συμφωνία για τη Συρία

Οι ΗΠΑ δεν τηρούν τη δέσμευσή τους να απομακρύνουν τους Κούρδους μαχητές από τη λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας», υπογράμμισε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, την επόμενη εβδομάδα, στις ΗΠΑ.

Μετά την τουρκική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τον προηγούμενο μήνα, και την ανάκτηση του ελέγχου σε έδαφος έκτασης 120 χλμ., η Άγκυρα κατέληξε σε συμφωνία με τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον για την απομάκρυνση της πολιτοφυλακής από την περιοχή.

Όπως ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ την τήρηση των όρων της συμφωνίας κατά τη συνάντησή τους στις 13 Νοεμβρίου, η οποία εν τέλει επιβεβαιώθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε απειλήσει ότι θα ακύρωνε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην απειλή των κυρώσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr