Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Έχουμε ντοκουμέντα ότι κακομεταχειρίζεστε τους πρόσφυγες

Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου αναφορικά με κακομεταχείριση προσφύγων από τις ελληνικές αρχές, το τουρκικό ΥΠΕΞ δίνει νέα συνέχεια.

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Έχουμε ντοκουμέντα ότι κακομεταχειρίζεστε τους πρόσφυγες

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαντά ότι ελληνικές αρχές γδύουν και χτυπούν τους πρόσφυγες αφού τους συλλαμβάνουν. Μάλιστα «στέλνουν πίσω στην Τουρκία τα πράγματά τους».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού αναφέρει ότι η Ελλάδα έστειλε πίσω 25.404 παράνομους μετανάστες κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2019, προειδοποιεί πως κατέχει και ντοκουμέντα.

“Έχουμε φωτογραφίες και έγγραφα που μπορεί να χρειάζονται. Υπάρχουν αποδείξεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται έτσι στους πρόσφυγες”.

Μάλιστα καλούν την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

“Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να διορθώσει την πολιτική της, που είναι παράνομη με βάση το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει να αρνείται όσα κάνει”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η οργισμένη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Χθες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με οργισμένη ανακοίνωση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“ Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις”.

topontiki.gr