Εσσεξ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματεμπορία κατά του οδηγού

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν στον 25χρονο Μο Ρόμπινον, οδηγό του φορτηγού στο εμπορευματοκιβώτιο του οποίου, στην περιοχή του Εσσεξ, την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκαν 39 πτώματα.

Εσσεξ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματεμπορία κατά του οδηγού

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, ο Βορειοϊρλανδός οδηγός, ο οποίος ήταν το πρώτο από τα πέντε συνολικά άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για σωματεμπορία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Ρόμπινσον πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί, με πιο πρόσφατη τη σύλληψη ενός νεαρού Βορειοϊρλανδού, το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Δουβλίνου.

Δεν επιβεβαιώνεται επίσημα η ταυτότητα των 39 θυμάτων

Παράλληλα, η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των 39 θυμάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία αναφέρει ότι ο Βιετναμέζος πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας και παραμένει σε επικοινωνία με την αστυνομία, καθώς εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Σύμφωνα με την αστυνομία του Εσσεξ, η ταυτότητα και εθνικότητα των θυμάτων τελούν υπό έρευνα», υπογραμμίζεται.

«Η πρεσβεία του Βιετνάμ και οι αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αναγνώριση των θυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

kathimerini.gr