Συγκλονιστικό μήνυμα από την τραγωδία στο Essex: «Μάνα δεν μπορώ να αναπνεύσω...» (vid)

Η 26χρονη Παμ Τι Τρα, είχε στείλει μήνυμα στη μητέρα της λίγο πριν πεθάνει μέσα στο φορτηγό στο Essex.

Συγκλονιστικό μήνυμα από την τραγωδία στο Essex: «Μάνα δεν μπορώ να αναπνεύσω...» (vid)

Ένα από τα 39 θύματα, η 26χρονη Παμ Τι Τρα, είχε στείλει μήνυμα στη μητέρα της στο οποίο ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει την ώρα που το φορτηγό-ψυγείο βρισκόταν καθ’ οδόν από το Βέλγιο στη Βρετανία.

Στο μήνυμα αυτό η 26χρονη κοπέλα έγραφε, «Συγνώμη μαμά. Το ταξίδι μου στο εξωτερικό δεν ήταν επιτυχημένο. Μαμά σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Η πλειονότητα των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο την Τετάρτη ενδέχεται να είναι Βιετναμέζοι, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της επαρχίας από την οποία πιστεύεται ότι κατάγονται.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, όμως το Πεκίνο επεσήμανε ότι η ταυτότητά τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Κινέζοι και Βιετναμέζοι αξιωματούχοι πλέον συνεργάζονται στενά με τη βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν οι πρεσβείες τους.

Η Νγκε Αν είναι μία από τις πιο φτωχές επαρχίες του Βιετνάμ, πολλοί κάτοικοι της οποίας πέφτουν θύματα παράνομων διακινητών και καταλήγουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε τον Μάρτιο το Pacific Links Foundationμ, ένας οργανισμός κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων με έδρα τις ΗΠΑ.

Πολλά από τα θύματα των διακινητών επιθυμούν να φτάσουν στη Βρετανία για να εργαστούν σε ινστιτούτα αισθητικής ή σε αγροκτήματα παράνομης καλλιέργειας κάνναβης με την ελπίδα να κερδίσουν γρήγορα χρήματα.

Πολλοί περνούν από τη Ρωσία ή την Κίνα με πλαστά διαβατήρια, ενώ όλο το ταξίδι ενδέχεται να κοστίσει έως και 36.000 ευρώ.