Πειραιάς: Προετοιμάζεται ο Δήμος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση - Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή με ευαισθησία στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά.

 Πειραιάς: Προετοιμάζεται ο Δήμος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στον Πειραιά, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, υπό τη νέα του σύνθεση. Ο πρόεδρος του συμβουλίου Δημήτρης Καρύδης, ενημέρωσε τα τακτικά μέλη για την αποστολή και τους στόχους του ΣΕΜΠ και παρουσίασε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα.

Εν συνεχεία πρότεινε, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου την κα Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραμαλάκου από την παράταξη «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και για τη θέση του Γ. Γραμματέα την κα Σταυρούλα (Βάνα) Μελά από την παράταξη «Πειραιάς για όλους».

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τον ορισμό των μελών στις προαναφερθείσες θέσεις.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση και υπήρξε κοινή πεποίθηση από όλα τα μέλη του Συμβουλίου, ο σχεδιασμός και η δράση του να κινηθεί σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, εκπαίδευσης, αθλητισμού – πολιτισμού, υγείας και εκμάθησης της γλώσσας. Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό, η κοινωνική συνοχή με ευαισθησία και ανθρωπιά στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά.

Πηγή: Πρώτο θέμα