Η θέση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για τη Χαλυβουργική

Ο Πατέρας του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου με επιστολή του στους υιούς του γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην αποπληρωμή δύο μισθών στους υπαλλήλους της Χαλυβουργικής.

Η θέση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για τη Χαλυβουργική

Η επιστολή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου αναφέρει:

«Αναγκάζομαι να επανέλθω, γιατί έχω αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παραπληροφορούνται συνεχώς από τα παιδιά μου, τη διοίκηση της εταιρείας και το προεδρείο του σωματείου τους. Γι’ αυτό το λόγο απευθύνω προς τους εργαζομένους την δεύτερη ανοικτή επιστολή, ώστε να ενημερωθούν πλήρως για την κατάσταση της Χαλυβουργικής.

Όπως προκύπτει από δημόσια έγγραφα και από την υπηρεσία ΓΕΜΗ μέτοχοι της Χαλυβουργικής μέχρι σήμερα είναι (εκτός εμού και των παιδιών μου) οι εταιρείες Solva Corporation, Etablissment Afrima, Eltrol Anstalt, Parula Shipping S.A., Akron Corporation, Sea Island Shipping, Light Blue Shipping, Sky Ocean Shipping, Saphire Corporation.

Αυτές οι εταιρείες μέτοχοι έχουν στην κυριότητα και τη νομή τους τις μετοχές της Χαλυβουργικής και όχι τα φυσικά πρόσωπα. Τα αναφερόμενα από τα παιδιά μου είναι σκοπίμως παραπλανητικά και συγκεχυμένα. Έχω αναφέρει στην προηγούμενη επιστολή μου με συγκεκριμένα στοιχεία τα προβλήματα που δημιουργούν τα παιδιά μου στη λήψη αποφάσεων της γενικής συνελεύσεως.

Ερωτώ ευθέως τα παιδιά μου. Σε ποιον ανήκουν οι εταιρείες μέτοχοι Light Blue, Sea Island, Sky Ocean, Akron Corporation, Parula Shipping, Solva Corporation;
Ερωτώ ευθέως τα παιδιά μου. Γιατί μπλοκάρουν με μη νόμιμους τρόπους την εκταμίευση των χρημάτων της εταιρείας μετόχου Sea Island προς την Χαλυβουργική ώστε να τακτοποιηθούν οι πλείστες των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους εργαζομένους.

Η εντιμότητα απαιτεί μία άμεση, σαφή, ευθεία και ειλικρινή απάντηση για να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά τους και ποιος τούς χρησιμοποιεί για αθέμιτους σκοπούς.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες της αντιδικίας με τα παιδιά μου. Δεν μπορώ όμως να μην καταγγείλω την υποκριτική συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σκινδήλια ο οποίος προς τους εργαζομένους διατείνεται ότι εγώ είμαι ο μόνος μέτοχος της Χαλυβουργικής και ενώπιον των δικαστηρίων καταθέτει εντελώς τα αντίθετα για τις εταιρείες μετόχους.

Χαρακτηριστικά σε ένορκη βεβαίωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου των Αθηνών αναφέρει ότι η μέτοχος εταιρεία «Sky Ocean Shipping» με ποσοστό 16,22% ελέγχεται πλήρως από τα παιδιά μου καθώς και οι άλλες εταιρείες του ναυτιλιακού Ομίλου όπως είναι οι εταιρείες μέτοχοι Light Blue Shipping (μέτοχος κατά 8,32%), Sea Island Shipping (μέτοχος κατά 8,93%)».