Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τα δύο υπό κατάληψη κτίρια (vids,pics, upd)

Εκκενώθηκαν τα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στις οδούς Σπύρου Τρικούπη 57 και Ερεσού και Θεμιστοκλέους.

Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τα δύο υπό κατάληψη κτίρια (vids,pics, upd)

Πρόκειται για την ένατη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτίρια που τελούν υπό κατάληψη.

Τον περασμένο Απρίλιο κλιμάκιο οχτώ ανδρών του λιμενικού είχε δεχθεί επίθεση από περίπου 50 άτομα, αρκετά εκ των οποίων «έφεραν οπλισμό» και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε σε οικία της περιοχής παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν.

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο. Τα δύο στελέχη μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Τα δυο κτίρια εκκενώθηκαν τελικά:

Στο κτίριο που εκκενώθηκε στην οδό Σπύρου Τρικούπη 57 (πρόκειται για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο με την ονομασία «Ονειρον») διέμεναν 33 αλλοδαποί (16 άνδρες, 9 γυναίκες και 8 ανήλικα παιδιά), οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ένας ακόμη αλλοδαπός οποίος και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι στο κτίριο επί της οδού Θεμιστοκλέους είχαν δεχθεί επίθεση άνδρες του Λιμενικού Σώματος τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Πηγή: kathimerini.gr