Συρία: Δυνάμεις του Ασαντ πλησιάζουν στα σύνορα με την Τουρκία

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πλησίασαν το πρωί της Δευτέρας (14/10) στα σύνορα με την Τουρκία όπως επιβεβαίωσε και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Συρία: Δυνάμεις του Ασαντ πλησιάζουν στα σύνορα με την Τουρκία

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πλησίασαν σήμερα στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τα στρατεύματα της Άγκυρας και οι Σύροι αντάρτες που βοηθούν την τουρκική επιχείρηση εξακολουθούν να πολεμούν εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Βομβαρδίζουν αδιακρίτως οι Τούρκοι: Νεκροί δημοσιογράφοι σε κονβόι αμάχων (vid)

Οι δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες στην περιφέρεια της Ταλ Τάμερ, νότια της μεθοριακής πόλης Ρας αλ-Άιν, όπου διεξάγονται μάχες, ανέφερε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την άφιξη «μονάδων του αραβικού συριακού στρατού» στην Ταλ Τάμερ.

Νωρίτερα, συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα πως στρατεύματα της Δαμασκού εισήλθαν στην πόλη Τελ Τάμερ στη βορειοανατολική Συρία, μετά τη συμφωνία που σύναψε η Δαμασκός με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή αυτή και προβλέπει την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων σε αυτήν για να αποκρούσουν επίθεση της Τουρκίας.

Η Τελ Τάμερ βρίσκεται σε έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο, τον M4, που εκτείνεται από το ανατολικό τμήμα της Συρίας ως το δυτικό.

Οι τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τον αυτοκινητόδρομο αυτόν χθες Κυριακή.

Η Τελ Τάμερ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ρας Αλ Αΐν, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η τουρκική επίθεση.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας διευκρίνισε σήμερα ότι η «προκαταρκτική στρατιωτική» συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των συριακών κουρδικών αρχών με την Δαμασκό περιορίζεται στην ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα πολιτικά ζητήματα αργότερα.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την είσοδο των κυβερνητικών δυνάμεων στις συνοριακές περιοχές από την πόλη Μάνμπιτζ ως την Ντέρικ στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, δήλωσε στο Reuters ο Μπάντραν Τζία Κουρντ. Οι κουρδικές αρχές της Συρίας αναγκάστηκαν να βρουν τρόπους για την προστασία της περιοχής την περιοχή μετά «το πράσινο φως που έδωσαν» οι ΗΠΑ για την τουρκική επίθεση σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ