Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη (17/10)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, καθώς διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν υπογραφεί.

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη (17/10)

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 17/10, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί και μέχρι 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι αναμένεται εντός της ημέρας να εξαγγείλουν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου θα διεξάγονται κανονικά.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Στάση εργασίας την Πέμπτη 17.10.2019 από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Παρότι συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την υπογραφή της Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε δραματική κωλυσιεργία και άρνηση για την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της ΣΣΕ έγινε, στις 8 Ιουνίου 2019, και αναρτήθηκε, στις 24 Ιουνίου, από την ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, στην ΕΡΓΑΝΗ με αρ. πρωτ. ΕΣ116, με αποτέλεσμα την άμεση ισχύ της και την υποχρεωτική εφαρμογή της από την ημερομηνία αυτή.

Παρόλα αυτά η Εταιρεία, με πρόσχημα την καθυστέρηση εγκρίσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία, αρνείται να εφαρμόσει άρθρα της ΕΣΣΕ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, αφού ο οικογενειακός προγραμματισμός του καθενός έχει «τιναχθεί στον αέρα».

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ κινήθηκαν, από καιρό, με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας και σεβασμό προς το επιβατικό κοινό.

Όμως, μπροστά στην άρνηση της πλήρους εφαρμογής της Επ. ΣΣΕ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 17.10.2019 με στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας».