Συρία: Στους 74 οι νεκροί Κούρδοι μαχητές

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολογίζει ότι 74 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

Συρία: Στους 74 οι νεκροί Κούρδοι μαχητές

Κάνοντας απολογισμό των μέχρι τώρα νεκρών από τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι 74 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι εκ των οποίων στην περιοχή Ταλ Αμπιάντ.

Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι 415 Κούρδοι μαχητές «αδρανοποιήθηκαν» από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, καθώς κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί κατά περιοχών στα βορειοανατολικά της Συρίας, τέταρτη ημέρα σήμερα των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε επίσης ότι από την Τετάρτη που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση έχουν σκοτωθεί και 49 μαχητές από τις ομάδες Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Επίσης, ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Συρία αυξήθηκε στους 20 ύστερα από το θάνατο δύο ανθρώπων στην πόλη Καμισλί. Οι περισσότεροι από τους αμάχους έχουν σκοτωθεί στη μεθοριακή πόλη του Ταλ Αμπιάντ.

Πηγή: naftemporiki.gr