Ιστορική «μπαρούφα» Τραμπ: «Μου αρέσουν οι Κούρδοι, αλλά δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία!» (vid)

Σε ένα ακόμη παραλήρημα –μέχρι το επόμενο– ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία, λέγοντας ότι οι Κούρδοι δεν είχαν βοηθήσει τους Συμμάχους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ιστορική «μπαρούφα» Τραμπ: «Μου αρέσουν οι Κούρδοι, αλλά δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία!» (vid)

Υπερφίαλος, αλλοπρόσαλλος, ανιστόρητoς –και πανίσχυρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματά να επιβεβαιώνει πόσο τοξικός πολιτικός είναι. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα, όταν σε μια έκρηξη τρέλας του μεγαλείου δοξολόγησε τον εαυτό του γράφοντας στο Twitter για «τη μεγάλη και απαράμιλλη σοφία μου» και απειλώντας την Τουρκία ότι θα καταστρέψει ολοσχερώς την οικονομία της.

Λίγο νωρίτερα o ίδιος άνθρωπος είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο, σαν καλά φιλαράκια, συμφώνησαν να επιτρέψει η Ουάσινγκτον στην Τουρκία να εισβάλει στη Συρία καταδιώκοντας τους Κούρδους, συμμάχους των ΗΠΑ μέχρι πρότινος.

Επειτα ο ίδιος Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι κακή ιδέα να εισβάλει η Τουρκία στη Συρία. Και τώρα, για δικαιολογήσει το επικών διαστάσεων άδειασμα των –επί πέντε χρόνια συμμάχων των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS– Κούρδων, τους οποίους παρέδωσε στην κρεατομηχανή του Ερντογάν, είπε στον αμερικανικό λαό ότι οι Κούρδοι δεν βοήθησαν τις ΗΠΑ στην Απόβαση στη Νορμανδία το 1944! Λες και οι Τούρκοι που συνεργάστηκαν με τη χιτλερική Γερμανία είχαν βοηθήσει...

Πηγή: Protagon.gr