«Δωρεάν» πάρκινγκ σε Ακαδημίας και Πανεπιστημίου (pics)

Στις ώρες αιχμής τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν τις ακριανές λωρίδες των κεντρικών οδών της Αθήνας, της Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας, χωρίς να  υπάρχει αστυνόμευση, παρά την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών.

«Δωρεάν» πάρκινγκ σε Ακαδημίας και Πανεπιστημίου (pics)

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα είναι κάτι μεταξύ Καϊρου και Καλκούτας, όσον αφορά το κυκλοφοριακό , αφού τα αυτοκίνητα παρκάρουν όπου γουστάρουν οι οδηγοί τους, οι μηχανές καβαλάνε τα πεζοδρόμια, τα ποδήλατα κυκλοφορούν και στα αντίθετο ρεύμα και περνούν στα κλεφτά με κόκκινο, ενώ τα ηλεκτρικά πατίνια όπως και τα προαναφερόμενα απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει στην Ακαδημίας και στην Πανεπιστημίου, όπου παρκάρουν δωρεάν και ελεύθερα όλα τα αυτοκίνητα, χωρίς να ενοχλούνται με τη … γαιδουριά τους και χωρίς να τους ενοχλούν αστυνομία και δημοτική αστυνομία.

Στην Πανεπιστημίου καταλαμβάνουν και την αριστερή και τη δεξιά λωρίδα, μετατρέποντας το δρόμο από 6 σε 4 λωρίδες, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς, ενώ στην Ακαδημίας είναι πιο ευγενικοί, αφού καταλαμβάνουν μόνο τη δεξιά λωρίδα, που τυγχάνει να είναι και λεωφοριολωρίδα. Κατεβαίνουν κλειδώνουν τα αυτοκίνητα τους και πηγαίνουν για καφέ, για ραντεβού αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία μπορεί να κόβουν που και που κλήσεις, αλλά αν δεν υπάρχει μόνιμος γερανός να μαζεύει τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, δεν θα γίνει συνείδηση στους ασυνείδητους οδηγούς ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ στις κεντρικές οδούς της Αθήνας.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν δεν υπάρξουν μέτρα αστυνόμευσης, ας βάλουν παρκόμετρα στην Ακαδημίας και στην Πανεπιστημίου για να έχει κάποιο έσοδο ο Δήμος Αθηναίων και το κράτος. Όλο και κάποιος θα ρίξει κανένα κέρμα ή θα αγοράσει κάρτα στάθμευσης από το περίπτερο.