Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Kατάρρευση κτιρίου και μιναρέ (upd, pics, vid)

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9).

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Kατάρρευση κτιρίου και μιναρέ (upd, pics, vid)

Το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα και συνέβη στις 14:00 το μεσημέρι και για την ώρα δεν λειτουργούν οι τηλεπικοινωνίες στην πόλη της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού.

Στο Μπάγτζιλαρ της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν πληροφορίες για κατάρρευση ενός κτιρίου.

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και εκτός Κωνσταντινούπολης. Μέχρι τις Νικομήδεια, Γιάλοβα , Προύσα, Σαγγάριο, Εσκίσεχίρ, Μπιλετζίκ, Ντούτζε , Ραιδεστό, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε μετά τον μεγάλο σεισμό ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, το ίδιο και ο δήμαρχος Σηλυβρίας (Aνατολική Θράκη), της περιοχής όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.