Βρήκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά σε έφοδο στις φυλακές Κορυδαλλού (vid)

Απρόσμενη έρευνα σε κελιά της πεμπτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησε από τις 13:00 μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών

Βρήκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά σε έφοδο στις φυλακές Κορυδαλλού (vid)

Αιφνιδιαστικές έρευνες σε κελιά στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησε από τη 13:00 μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής(20/09) η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών που ανήκει στην Εξωτερική Φρουρά των Φυλακών.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν στην κατοχή των κρατουμένων ένας υπολογιστής, δώδεκα κινητά, δύο μαχαίρια εμπορίου και πολλά αυτοσχέδια μαχαίρια.

Για το περιστατικό θα σχηματιστεί δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις ημέρες είχε γίνει και άλλη απρόσμενη έφοδος στο ψυχιατρείο όμως των φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού αστυνομικών επιχειρήσεων στις φυλακές, αντίστοιχο εκείνου που εφαρμόζεται ήδη στα Εξάρχεια που έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις μαφίες που δρουν στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Συνολικά 60 αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) πραγματοποίησαν, με παρουσία εισαγγελέα, την έφοδο στη φυλακή επικαλούμενοι πληροφορίες για συμμετοχή συγκεκριμένων κρατουμένων σε διακίνηση ναρκωτικών εντός των φυλακών.

Ελέγχθηκαν συνολικά δώδεκα κελιά και σε τρία από αυτά βρέθηκαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια και ένα στιλέτο. Σε βάρος τριών κρατουμένων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όπως επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο πρώτος από αυτούς είναι ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2014 για ένοπλες ληστείες. Στο κελί του βρέθηκαν 19 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 9,7 γραμμαρίων, ένα στιλέτο, 630 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Πηγή:kathimerini.gr