Η οικογένεια θέλει πίσω το ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος!

Την επιθυμία της να επιστρέψει το σκυλί πίσω εξέφρασε η οικογένεια

Η οικογένεια θέλει πίσω το ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος!

Το ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το μόλις 2 μηνών βρέφος φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στην «Ελληνική Φιλοζωική εταιρεία» όπου παρουσιάζει μια ήσυχη και ήπια συμπεριφορά, σύμφωνα με τους ανθρώπους που το παρακολουθούν.

Τι απέγινε το ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τον πατέρα του άτυχου βρέφους που είχε καταθέσει στην ΕΛΑΣ λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό:. «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

Ο υπεύθυνος κτηνίατρος της Φιλοζωικής Εταιρείας κ. Κανούρης δήλωσε: «Επειδή το ζώο είναι ιδιόκτητο, είτε θα επιστρέψει πίσω στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Μέχρι στιγμής η οικογένεια φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία της να επιστρέψει σε εκείνη το ροτβάιλερ που απέκτησε πριν από οχτώ περίπου χρόνια αλλά να φιλοξενηθεί σε συγγενικό σπίτι και όχι στο διαμέρισμα τους στα Γλυκά Νερά».

Για να συμβεί ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως αίτημα του πατέρα του άτυχου βρέφους προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει στο τέλος

Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο άτομα του κινήματος «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής» ανέφεραν: «Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.

Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα "δουλεύεις" τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η "επένδυση" θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς...... ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».