Φωτιά στη Ζάκυνθο: Δύσκολη νύχτα, καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Δύσκολη νύχτα, καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο

Ολονύχτια μάχη έδωσαν με τις φλόγες στα χωριά Αγαλάς και Κερί της Ζακύνθου έδωσαν οι πυροσβέστες και με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα άρχισαν εκ νέου ρίψερις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα ρίψεις ξεκίνησαν δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη βοήθεια από 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο.

Τις τελευταίες ώρες η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ποντάρουν πολλά στη βοήθεια που έχουν πλέον από τα εναέρια μέσα. Στα θετικά είναι το γεγονός πως οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει και η εικόνα στο μέτωπο είναι καλύτερη.

Στο νησί βρίσκεται ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαραδαλιάς, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού Κερί έχει στηθεί το συντονιστικό κέντρο. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου.

Στη διάρκεια τις νύχτας οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκαν σε δύο μέτωπα, στον Αγαλά και στο χωριό Κερί. Στο μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων Γ. Στασινόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε: «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη».