Λουτράκι: Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Ολονύχτια μάχη - Υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες σήμερα (pic)

Τι γίνεται σε Πύργο, Πύλο και Μέγαρα - Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Λουτράκι: Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Ολονύχτια μάχη - Υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες σήμερα (pic)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά καίει αυτή την ώρα ενώ σε εξέλιξη είναι φωτιές στον Πύργο, την Πύλο και τα Μέγαρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη ρίχτηκαν και εναέριες δυνάμεις. Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 14/9 το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Όλη τη νύχτα, μάχη με τις φλόγες έδιναν 169 πυροσβέστες. Αυτή τη στιγμή στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 119 πυροσβέστες, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκτός από το Λουτράκι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου όπου επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)